Potenţialul agricol al României dezvoltat prin internaţionalizare

"România este o ţară cu mare potenţial agricol, care are una dintre cele mai mari suprafeţe arabile din Uniunea Europeană, însă sunt multe lucruri de făcut în ceea ce priveşte dezvoltarea acestora"

Confindustria România, în parteneriat cu Confagricoltura, a organizat la sfârşitul săptămânii trecute, la Bucureşti, "FORUM AGRICULTURA 2014", un forum dedicat agriculturii româneşti.
"Agricultura este ceva ancestral, ceva care călătoreşte cu noi încă de la origini, este legat de natură şi ducem cu noi mai departe mai mult sau mai puţin conştient. A face agricultură ca şi meserie nu este cu siguranţă un lucru atât de spontan şi de facil cum este această abordare, cum ar putea părea. Agricultura are un rol social foarte important. Este suficient să ne gândim la necesarul alimentar al unei naţiuni, un rol social strategic, este suficient să ne gândim la partea hidrogeologică, o tematică tare importantă în Italia, şi îmi imaginez la fel de importantă şi în România. Acolo unde există agricultură, în mod indirect există o atenţie specială pentru patul fluviilor astfel încât să nu aibă loc inundaţii, ceea ce însă se întâmplă din ce în ce mai des în Italia din cauza faptului că ne ocupăm din ce în ce mai puţin de aceste aspecte. România este o ţară extrem de agricolă, ştim cu toţii acest lucru, este o ţară care are una din cele mai mari suprafeţe arabile din Uniunea Europeană, însă sunt multe lucruri de făcut în ceea ce priveşte dezvoltarea acestei suprafeţe arabile. Potenţialul României poate fi dezvoltat prin internaţionalizare, internaţionalizare la nivel de sistem, de sisteme reprezentative sau sisteme de asociaţii anteprenoriale cum sunt Confagricoltura sau Confindustria, de acest lucru ne ocupăm noi. (…) Trebuie să construim un sistem, să creăm o satisfacţie pentru investitori", a declarat Mauro Maria Angelini, preşedintele Confindustria România, la "FORUM AGRICULTURA 2014".

Citiţi mai departe.