Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului Vrancea „Bachus 2016”

Consiliul Județean Vrancea, în colaborare cu Camera Agricolă Județeană Vrancea, organizează în perioada 13-16 octombrie, în Piața Unirii din Municipiul Focșani, cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului Vrancea „Bachus 2016”.

Joi, 13 octombrie 2016 de la ora 17.30 va avea loc deschiderea festivalului de către însuși Bachus și alaiul său de bacante. Vineri,14 octombrie 2016, de la ora 10.00 va debuta cea de-a VII-a ediție a Concursului Național de Vinuri „Bachus” 2016, iar vrâncenii sunt așteptați la lecțiile de degustare susținute de somelieri celebri din cadrul Organizației Somelierilor din România, dar și la competiția ”Bucătarul de Aur”, ajunsă la cea de-a VII-a ediție. Duminica, 16 octombrie 2016, de la ora 10.00, pasionații de ciclism sunt invitați să ia parte la ”Drumul podgoriilor vrâncene…pe bicicletă”, iar după-amiază vom afla cine a obținut marile medalii de aur ale Concursului Național de Vinuri ”Bachus 2016”.

În cadrul evenimentului vor fi organizate prezentări de vinuri vechi, licitații de vin, concursuri, iar în cadrul expoziției vor fi expuse vinuri, produse tradiționale, dar și utilaje și echipamente folosite în viticultură.

La acest eveniment vor participa profesioniști din domeniul viticulturii, fermieri, oameni de afaceri și delegații străine.

Camera Agricolă Județeană Vrancea va avea un stand de prezentare cu produse agro-alimentare și tradiționale, provenite de la cooperativele și asociațiile de producători înființate cu sprijinul nostru, precum și materiale de informare și popularizare în domeniul agricol și al fondurilor europene.

Vă invităm să participați la Sărbătoarea Viticultorilor din Vrancea și să vă bucurați alături de noi de darurile acestei toamne bogate.

Informații suplimentare pot fi obținute la sediul Camerei Agricole Județene Vrancea din Foșani, str. Cuza Voda nr. 72, prin email la adresa contact@cameraagricolavn.ro, precum și telefonic, la nr. 0722 626 664.

Vă așteptăm să dăm cep la butoi, începând de joi, 13 octombrie 2016. În Piața Unirii din municipiul Focșani, la Vrancea – cea mai renumită podgorie din România.

Director: ing. Pupaza  Neculai.