Campanie de informare seminarii ecoconditionalitate – 24 februarie 2014

Campania popularizare si informare a fermierilor si populatie din mediul rural organizata in judet de Camera Agricola Judeteana Vrancea, in colaborare cu Agentia de Plati si Interventii in Agricultura, continua si in urmatoarea perioda deoarece din 03 martie 2014 si pana in 15 mai 2014 vor avea loc inregistrariile cererilor de plata pentru  anul 2014 pentru fermierii/ producatorii agricoli care au in exploatare terenuri agricole si animale si beneficiaza de subventii de la APIA.

Actiunile de informare – popularizare vor cuprinte urmatoarele teme:

  • "Inregistrarea suprafetelor aflate in exploatare SAPS si a animalelor pe specii pentru subventii in 2014"
  • "Ecoconditionalitate – Norme de aplicare in exploatatiile agricole"
  • "Adaptarea la schimbarile climaterice"
  • "Codul Bunelor practici agricole in fermele mari si mici"
  • "Program de actiune pentru protectia apelor impotriva poluarii cu nitrati proveniti din surse agricole"
  • "Energii regenerabile" si "PNDR 2014 – 2020"
  • "Produse Traditionale – atestarea produselor traditionale din zona"

Au avut loc seminarii in Camerele Agricole Locale (CAL) si comunele aferente camerelor agricole locale: Paunesti si in perioada 25.02.2014 – 28.02.2014 vor avea loc seminarii la Boghesti, Dumitresti, Vintileasca si Adjud.

Aceste actiuni de informare readuc in atentia fermierilor si producatorilor agricoli directiile implementate din Pilonului I (2007 – 2013) si noile directii si regulamente din Pilonul II privind Politica Agricola Comuna 2014 – 2020 de implementat in urmatoarea perioda.

Totodata, Camera Agricola Judetean Vrancea organizeaza cursuri de formare profesionala in urmatoarele meserii agricole autorizate: tractorist, viticultor, pomicultor, apicultor, lucrator in cresterea animalelor, lucrator in cultura plantelor si lucrator in pensiuni agroturistice.

Cursurile sunt atestate CNFPA si recunoscute in Uniuniunea Europeana, iar persoanele care doresc sa acceseze fonduri europene in perioada urmatoare pentru PNDR 2014 – 2020 trebuie sa faca dovada absolvirii cursurilor de pregatire profesionala in domeniul agricol.

In data de 20.02.2014 a avut loc la Bacau intalnirea pe zona Moldova a specialistilor din Camerele Agricole Judetene, din Directiile Agricole si fermierii cu reprezentantii MADR – Directia Generala pentru Agricultura privind omologarea produselor traditionale.

Informatii suplimentare pe site-ul: www.cameraagricolajudeteanavn.ro si la telefoanele : 0237.626.213 si 0237.231.555.

Responsabil mass-media

Consilier Carmen Popescu

Camera Agricola Judeteana Vrancea