A doua reuniune a Grupurilor de lucru LEADER

A doua reuniune a Grupurilor de lucru LEADER

În perioada 21 – 22 septembrie 2017 s-a organizat la Constanța de către Unitatea de Sprijin al Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală din Autoritatea de Management pentru PNDR, cea de-a doua întâlnire a Grupului de lucru LEADER (GLL), activitate din cadrul planului de acțiuni al Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (RNDR).

La eveniment au participat membri ai Grupurilor de Acțiune Locală(GAL) autorizați pentru exercițiul financiar 2014 -2020, precum și reprezentanți ai Unității de Sprijin al RNDR și ai Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

În cadrul întâlnirii s-au discutat aspecte concrete privind depunerea și evaluarea proiectelor din cadrul sesiunilor în desfășurare, modificări ale manualelor de procedură AFIR, etapele modificării strategiilor de dezvoltare locală ale GAL-urilor - prezentate de experții serviciului LEADER și CDRJ, având loc totodată un schimb de idei din experiența practică a grupurilor, implicate la acest moment în organizarea apelurilor de selecție.

Grupurile de Acțiune Locală au semnalat clarificarea problemelor întâmpinate și a anumitor aspecte din implementare.

Cu ocazia acestui eveniment, s-au efectuat vizite la două proiecte de succes finalizate atât în cadrul PNDR 2007-2013,cât și în cadrul PNDR 2014-2020, respectiv un proiect pe irigații la o exploatație vegetală din Agigea și o fermă vegetală (solar) pentru cultivarea sparanghelului, dezvoltată la marginea municipiului Constanșa, proiect al unui tânăr fermier.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului și prezentările sustinute în cadrul întâlnirii GLL pot fi găsite pe site-ul www.rndr.ro, secțiunea Evenimente RNDR - http://rndr.ro/evenimente-rndr.html.

În cadrul planului de acțiuni al RNDR, vor fi organizate în perioada 2017-2019, 24 de întâlniri ale GLL în judeţe diferite ale ţării.